• Particulier
  • MKB
  • Grootzakelijk

Home Subsidie op kozijnen

Subsidie op kozijnen

Minder kou door je ramen? Vervang enkel en dubbel glas door HR++ of triple glas. De overheid geeft subsidie voor het vervangen van kozijnen in uw huis. Je houdt de warmte binnen en het wordt stiller in huis. Dit is goed voor uw energierekening en het klimaat.

Om te verduurzamen wordt er aangeraden om enkel en dubbel glas te vervangen voor HR++ of triple glas. Als uw kozijnen binnen 10 jaar aan vervanging toe zijn wordt er aangeraden om ook de kozijnen te gaan vervangen. Voor het verduurzamen van je huis kun je in aanmerking komen voor een subsidie. Er is een landelijke subsidiepot voor isolatiemaatregelen. Als je 2 of meer maatregelen laat uitvoeren (zonnepanelen of een warmtepomp) kan je tot 30 procent van de kosten terugkrijgen. Wanneer je maar 1 isolerende maatregel toepast krijg je slechts 15% van het kosten terug.

 

Voorwaarden

U komt alleen in aanmerking voor subsidie als u de aanpassingen laat doen door een bedrijf, dus niet voor een doe-het-zelf klusje. Ook goed om te weten: als je triple glas neemt, moet je dit voor de subsidie combineren met een nieuw isolerend kozijn. Maar de subsidie voor triple glas in nieuwe kozijnen is 3 keer zo hoog als die voor HR++ glas: daardoor is er bijna geen prijsverschil meer met HR++ glas. Bekijk de uitgebreide voorwaarden op: Subsidie voor isolatie. Sommige gemeenten en provincies geven extra subsidie voor isolatie. Bekijk de regelingen in uw gemeente op Energiesubsidiewijzer.

 

Voordelen

De voordelen van isolatie glas merk je meteen. Je huis blijft een een stuk warmer dan voorheen. Geen last meer van beslagen ramen. De kosten van het verduurzamen van je huis is een hele uitgave. Maar deze uitgave betaald zich terug elke maand in de energierekening terug. Helemaal met de huidige stijgende energietarieven verdienen goede kozijnen zich nog sneller terug.

Wilt u uw huis verduurzamen? Vraag dan vrijblijvend een offerte bij ons aan.