Home Dakkapel plaatsen Friesland

Dakkapel plaatsen Friesland

Bent u op zoek om een dakkapel te plaatsen in Friesland? Bij Kozijn Services bent u aan het juiste adres! Wij plaatsen door heel Noordoost-Nederland kozijnen en dakkapellen. Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Kozijn Services kan uw dakkapel plaatsten binnen in 1 dag (enkel montagetijd). Een dakkapel is een opbouw die op uw dak wordt geplaatst. Hierdoor zorgt een dakkapel voor meer licht en ruimte in uw woning. Zo veranderd u een donkere kleine zolder binnen een dag in een ruimere slaapkamer. Door een dakkapel te plaatsen kunt u uw huis vergroten zonder te hoeven te verhuizen. Het plaatsen van een dakkapel zorgt voor een hogere waarde van uw woning. Het plaatsen van een dakkapel geeft u een groter vloeroppervlak, dit lijd naar een hogere taxatie waarde van uw woning.

 

Vergunningsvrij plaatsen.

U kunt uw dakkapel in Friesland vergunningsvrij laten plaatsen door onze professionals. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Een paar van deze voorwaarden zijn dat de dakkapel een plat dak moet hebben op de achterkant van een huis. De dakkapel mag niet hoger zijn dan 1,75 en boven de daknok uitkomen. De voorwaarden vanuit de overheid zijn hier terug te lezen en kijk altijd even bij het omgevingsloket om te zien wat de voorwaarden van de gemeente zijn.

Als de wensen voor de dakkapel niet voldoen aan de eisen voor vergunningsvrij plaatsen is het belangrijk om een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Dit is vaak nodig als de dakkapel in het zicht komt vanaf de straat. 

 

Onderhoud

Het is een goede keuze om te kiezen voor een kunststof dakkapel. Kunststof gaat een levenslang mee en is onderhoudsvrij. Je hoeft de dakkapel niet elke 4 a 5 jaar te schuren en te verven wat scheelt in de kosten. Alleen af en toe een doekje er overheen kan de levensduur verhogen.

 

Soorten afwerking

Om uw kunststof dakkapel zoveel mogelijk te doen laten lijken op de oude (houten) situatie hebben wij populaire afwerk-opties. Zo kunt u kiezen voor een houtnerf waardoor het van afstand zoveel mogelijk lijkt op een houten kozijn, dit in combinatie met de HVL-verbinding (HoutVerbindingsLook) zorgt voor de meest luxe uitstraling van uw dakkapel. Dit wordt zowel in de kozijnen als de gevelbekleding aan de zijkant geproduceerd.

 

Benieuwd wat dit u gaat kosten? Vraag vrijblijvend een offerte aan door een van onze adviseurs!